Euronews Bulgaria е новинарски канал, насочен към българска аудитория, който ще

...
Euronews Bulgaria е новинарски канал, насочен към българска аудитория, който ще
Коментари Харесай

Край с ТВ Европа, медиен гиган от днес е в родния ефир

Euronews Bulgaria е новинарски канал, ориентиран към българска публика, който ще започва на 5 май 2022 година Каналът е филиал на водещия европейски новинарски канал Euronews, който ще отразява локални, районни и интернационалните вести по малкия екран и цифровите платформи на български език. Каналът ще излъчва местни, районни и интернационалните вести по малкия екран и цифровите платформи на български език на мястото на телевизия " Европа ".

Стартирането на Euronews Bulgaria е значимо събитие за развиването на Euronews, който от 2018 година основава пет филиални плана.

Проектът Euronews Bulgaria се осъществя с помощта на партньорство, подписано през април 2021 година, сред Euronews и телевизия " Европа “. Euronews Bulgaria е четвъртият филиал, който ще последва Euronews Albania, Euronews Georgia и Euronews Serbia. В края на този месец ще започва и Euronews Romania.

Новият канал разполага със свои лични екипи от репортери освен в цяла България, а и в Брюксел. Euronews Bulgaria приема главните полезности на самостоятелност, безпристрастност и плурализъм, които са в основата на публицистичното наличие на Euronews. Ценностите и идентичността на Euronews ще дадат на Euronews Bulgaria уникална позиция на българския пазар.

Euronews Bulgaria разполага с цялото наличие на Euronews, което е включено в постоянните му новинарски бюлетини, дружно с истинското наличие, основано от локалните екипи. В подмяна на това, Euronews ще разчита на опита на публицистите от Euronews Bulgaria.

За да подсигурява независимостта на новия канал, Euronews въведе разнообразни механизми, които се оказаха ефикасни в развиването на партньорската си мрежа. Те включват основаване на публицистичен съвет, следен от Euronews и назначение на Главен редактор, определен от  Euronews. Главният редактор на Euronews Bulgaria е чиновник на Euronews.

Марина Стоименова, която е заемала няколко значими позиции в редакциите на Nova Broadcasting Group, e назначена на тази служба и ще управлява публицистичен екип от близо 50 чиновници (от общо 80 служители). Тя дава отговор главните полезности на Euronews да бъдат прецизно следвани. Главният редактор рапортува на Франсоа Шиняк – публицистичен управител на филиалите на Euronews в централата на медията в Лион, Франция.

Марина Стоименова, Главният редактор на Euronews България:

" Развълнувани сме да се присъединим към фамилията на Euronews и да се възползваме от опита, експертизата и репутацията на този одобрен европейски новинарски канал. Целият екип на Euronews България се придържа към задачата на Euronews, която е да даде опция на хората да образуват лично мнение. Ще предоставяме самостоятелна, безпристрастна и основана на обстоятелства публицистика и с европейското ДНК на нашия канал. Нямаме самообладание българската аудитория да открие всичко, което сме подготвили за тях. “

Euronews Bulgaria ще излъчва непрекъснато, седем дни в седмицата, предлагайки новинарски бюлетини на всеки половин час и ще бъде наличен за всички съществени оператори в България: А1, Vivacom, Булсатком. Като образец за европейското си позициониране, каналът разполага с екипи в Страсбург и Брюксел, с цел да следи работата на европейските водач. Екипът на Euronews Bulgaria е подготвил извънредни изявленията с авторитетни персони от целия свят.

Франсоа Шиняк, публицистичен управител на филиалите на Euronews:

" Гордеем се с всичко, което екипите на Euronews Bulgaria към този момент реализираха. Те работиха ръка за ръка с екипите на Euronews, с цел да изградят качествена медия, която ще бъде неповторима на българския пазар. Българската аудитория може да разчита на Euronews Bulgaria, да им дава безпристрастни и точни вести, с европейска вероятност. “

Със стартирането на Euronews Bulgaria, Euronews увеличава наличието си в България: англоезичното му издание към този момент се излъчва и ще продължи да се излъчва в страната, посредством главните оператори.

Euronews е водеща европейска медия, излъчваща новини 24/7, достъпни на 16 езика. Признат за надеждното си наличие, Euronews се популяризира в 160 държави и 440 милиона домове по целия свят, достигайки до повече от 145 милиона човека всеки месец, както през телевизионната си стратегия, по този начин и през цифровите платформи, съгласно Global Web Index.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР